SBS 6

S-B-S, SBS 6. Ik heb al moeite met het uitspreken van de naam. Niet zo zeer door de belachelijke combinatie van letters maar meer door de gevoelens die deze drie letters bij mij oproepen. Sinds een aantal maanden erger ik mij mateloos aan SBS 6. Ik ben zelfs zo ver dat ik bij mijn TV-provider een aanvraag heb gedaan om mijn televisie automatisch te laten uitschakelen wanneer ik op “6” druk.

Hart van Nederland

Vroeger keek ik nog wel eens naar SBS 6. Dan ging ik samen met mijn moeder op de bank kijken naar “Hart van Nederland”. Toen keek ik zonder gedwongen te worden dertig minuten naar wereldproblemen. Ik zag hoe Clara van Beek haar kat kwijt was maar na twee uur erachter kwam dat hij in de achtertuin aan het zonnen was. Ik liet een traan vallen toen boer Kees vertelde over zijn zieke koe Bella. Bella voelde zich al drie dagen niet zo lekker. Maar gelukkig geven de vierhonderdtwintig andere koeien nog wel genoeg melk om van te leven. Ik keek eigenlijk twintig minuten naar SBS reclames, over SBS programma’s met SBS personen. De overige tien minuten was Hart van Nederland. Toch vond ik het leuk. Ik keek elke vrijdag avond naar “De nieuwe Uri Geller”. Dit vond ik tof. Ik geloofde de ingehuurde personen die belde en zeiden dat hun tafel door de ruit van de buren was gevlogen. Ik geloofde dat de lepels van Tineke, die in de Tweede Wereldoorlog zoek geraakt waren, gebogen teruggevonden werden. Ik geloofde de angst van Patty Brard.

Ongesteldheidssymptomen

Nu roept het deuntje van SBS 6 een Pavlov reactie bij mij op. Cellen in mijn hoofd ontploffen en wakkeren het irritatievuur aan. De irritaties zorgen voor mannelijke ongesteldheidssymptomen. Hoofdpijn, buikpijn, ik begin spontaan te bloeden. SBS 6 bloeddruppels vallen op de grond. Gelukkig heb ik nu 24uurs-zorg. Deze lieve dame van 76 geeft me dan een spuitje waardoor ik tot rust kom.

Een glimmende nicht

Mijn haat tegen SBS 6 komt door het promoten van programma’s. Ik zat in mijn liefdevolle SBS tijd te kijken naar “De nieuwe Uri Geller”. Tot opeens een glimmende nicht mijn halve beeld in bezit nam. Juist op het moment dat dé stunt van dé avond begon kwam onze Nederlandse huisnicht, Gerard Joling, op de televisie. Mijn mond viel open, de bosvruchtenthee stroomde op het tapijt, tanden vielen één voor één uit mijn mond. Ik vroeg me af welke laaggeschoolde, opleidingsloze, niet waardige Nederlander dit had verzonnen. Ik dacht aan een incident, ik gaf SBS 6 een tweede kans. De grootste fout van mijn leven. SBS 6 begon met meer reclames voor SBS-programma’s tijdens programma’s van SBS. Nog meer B-programma’s met B-artiesten. SBS werd de Euroshopper onder de televisiezenders. Kwantiteit boven kwaliteit, dat is wat SBS wil. B-artiesten schaatsen op het ijs, B-artiesten dansen als gehandicapten, B-artiesten springen in een te diep zwembad, B-artiesten storten van een schans, B-artiest zoekt B-artiest, het blijft maar doorgaan. Maar het aller ergste moment kwam toen SBS begon met het uitzenden van “Dokter Tinus”. Dit was het moment dat de Tweede Kamer had moeten ingrijpen. Hét moment om in één klap alle psychiatrische mensen in Nederland te kunnen vinden. Dokter Tinus, hét meest zielige, slechtste en meest inhoudsloze programma uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie. Maar voor SBS 6 “hét beste programma ooit”, “dé familieserie van Nederland”, “Der Untergang”.

SBS 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *